12 november, kunstkermis 12 november in St. Anna Parochie

Een morgen vol inspiratie

Wat hebben we een prachtige morgen mogen beleven op de kunstkermis.

we deden mee aan vier onderdelen n.l.: toneel, muziek, tekenen en dans. Bij toneel deden we een spel waarbij je heel snel moest reageren en we kwamen terecht in een bus vol emoties, leerlingen mochten zelf bedenken hoe ze de bus in wilden stappen en alle passagiers volgden dit voorbeeld wat resulteerde in een bus vol boze, verdrietige, blije, bange, verlegen enz. mensen.

Bij muziek raakte alles in de war, een dwarsfluit die geen geluid maakte omdat het schoonmaakdoekje er nog in zat, een blaasinstrument waarvan de helft als hoofddeksel werd gebruikt, een gitarist die zijn gitaar achterstevoren vast hield en een pianospeler die met gekruiste armen probeerde te spelen. Gelukkig kwam alles goed en konden we muziek maken met boomwhackers, handgeklap en natuurlijk het lied: In de war. Samen maakten we er een mooi orkest van en mochten we genieten van verschillende soorten muziek waarbij dieren een belangrijke rol speelden. We moesten heel goed luisteren naar de melodietjes en die weer koppelen aan het dier. Dit ging prima, de muzikaliteit zit er goed in.

Dat het bij het tekenen ook niet zo ging zoals het hoort zagen we op het papier, een vis die in de lucht hing, een auto die in de wolken belandde, een haan onder water, het kon niet gek genoeg. Alle kinderen mochten daarom een oplossing bedenken om deze afbeeldingen zo te maken dat ze toch nog op hun plek konden blijven, b.v. de auto vleugels geven, de haan een snorkel enz., Het resultaat is prachtig, wat een fantasie.

En dan nog het laatste onderdeel n.l. dans, dit was spectaculair, alles in beweging en het zweet zat ook echt overal, opdrachten uitvoeren, op commando en muziek dansfiguren uitvoeren, zelf dansbewegingen bedenken, het was volop actie. Heerlijk om mee te doen en je lekker laten gaan dat is toch geweldig! Op een gegeven moment lagen alle kinderen op de grond en rolden van links naar rechts, sprongen over elkaar heen en dansten alsof de benen van elastiek waren.Wat hebben we genoten, we kijken nu al uit naar de volgende keer. Een pluim voor de muziekschool Seewyn.

Ook willen wij de mensen bedanken die ons  hebben gebracht  en gehaald, want dit konden we echt niet missen. Hierbij dus........... super bedankt!

1 november, Kampioenschap tikkertje

Kampioenschap tikkertje

Voorrondes

Er waren 7 Poules en er gingen in elke poule  2 door

En er zaten 3 of 4 in een poule en er was een loper en een tikker waarbij aan de ene kant de T en de andere kant de L,  de L staat voor loper en de T voor tikker.

Na de eerste ronde was de knockdown ronde, dan was het 1 tegen 1 daarvan ging er 1 door.

Je was een keer loper en een keer tikker.

De rest moest ook weer tegen elkaar. Er was een 1ste  en 2de prijs en Sverre was 2de en Lasse staat op de reservelijst voor als er een niet kan of als iemand ziek is. De Finales zijn in Drachten op 18 december om 3 uur in Drachten

Groetjes Sverre,Lasse en Leon

31 oktober, Trefwoord (levensbeschouwing)

Week 46 t/m 48

Thema: Geheimhouden

Inhoud:

• Geheimen en geheimpjes.
  • Verborgen houden of onthullen.
  • Privacy en ontdekken wie iemand is.

Bijbel:

• Jozef (Genesis 37 t/m 47).

25 september, kinderboekenweek

Volgende week is de start van de kinderboekenweek. We willen hier op school  mee aan de slag  en zullen de kinderboekenweek  openen op donderdag 3 oktober. Het thema van de kinderboekenweer is: Reis je mee? We zullen deze weken tot de herfstvakantie dan ook veel aandacht besteden aan lezen, voorlezen. ook zullen er andere activiteiten rond dit thema plaatsvinden , maar de focus ligt vooral op lezen en leesplezier.

Op donderdag 3 oktober mogen alle kinderen die dit willen iets meenemen met wielen. We houden 'wieletjes dag'.  Tijdens de buiten momenten kan iedereen dan op skeelers, rolschaatsen, skateboard het plein rond. Of misschien lekker spelen met auto's. We willen wel verzoeken om geen aangedreven skateboards, auto's, e.d. mee te geven. Dit i.v.m. de veiligheid en het evt. kapot gaan van de materialen.

Koopt u of iemand anders die u kent een boek bij de Bruna tijdens de kinderboekenweek?  We zouden het fijn vinden om de bonnen te mogen ontvangen, daarmee kunnen we namelijk leuke boeken kopen  bij de Bruna.

We gaan voor veel leesplezier,

Groeten team cbs De Wizebeam.

27 augustus, Kalender schooljaar 2019-2020

Beste ouders en verzorgers,

Hierbij de kalender voor het nieuwe schooljaar. Gedurende het schooljaar komen er weer activiteiten tussendoor waarvan de data nu nog niet bekend zijn. Zodra we die ontvangen vermelden we dat via de wekelijkse update van Mijn School.

Hartelijke groet,

Baukje Elzinga

20 november, Stal op de Wizebeam

Wij hebben op school een stal gebouwd voor OZOSNEL.

Dan kan hij even uitrusten van al het harde werken.

(Het moet allemaal nog een beetje  wennen voor Sinterklaas zijn nieuwe paard.)

Tot onze grote verbazing was de emmer water vanmorgen al leeg en stonden er 2 grote zakken in de stal.  Spannend!