6 oktober, Insectenhotel

Insectenhotel

Afgelopen donderdag 3 oktober 2019 kregen wij bezoek van Bert Natuur. Bert Natuur was met zijn vriend Herman op pad gestuurd om ons te vertellen hoe belangrijk de natuur is. Er zal langs de Griene Dyk een ‘vlinderidylle’ worden geplaatst, zodat er weer meer vlinders en bijen zullen komen. Daarnaast is ons verteld dat er ook wat gemaakt moet worden voor de insecten. Kinderen van de Wizebeam mogen de komende twee weken bezig met het samenstellen van een insectenhotel. Elke groep krijgt een kist die gevuld moet worden met materiaal. Deze kisten vormen samen één insectenhotel die geplaatst zal worden op de Griene Dyk. Donderdag 10 oktober zal Bert Natuur nog een keer komen om over de natuur te vertellen. Donderdag 17 oktober gaan we met de hele school naar de Griene Dyk, waar het inzaaien van planten zal plaatsvinden en waar de insectenhotels zullen worden geplaatst.

1 oktober, Trefwoord (levensbeschouwing)

Week 42-45

Thema: Volhouden

Inhoud:

• Volhouden of afhaken, doorzetten of opgeven.
  • Volhouden vanuit de beste bedoelingen.

Bijbel:

• Jakob en Esau, Jakob en Laban, Rachel en Lea (Genesis 25 t/m 33).

25 september, Sportdag Agrarische Dagen 19 september

Op 19 september 2019 vond de sportdag van de Agrarische Dagen plaats in Franeker. Groep 7/8 heeft een sportieve dag beleefd!

Hallo

Wij groep 7 en 8 zijn donderdag bij de sportdag van agrarische dagen in Franeker geweest. We hebben leuke sporten gedaan, zoals voetbal, judo en atletiek. Wij hebben een hele leuke sportdag gehad. Lekker sportief. Wij hebben genoten.

Groetjes Joukje Kloosterman

25 september, kinderboekenweek

Volgende week is de start van de kinderboekenweek. We willen hier op school  mee aan de slag  en zullen de kinderboekenweek  openen op donderdag 3 oktober. Het thema van de kinderboekenweer is: Reis je mee? We zullen deze weken tot de herfstvakantie dan ook veel aandacht besteden aan lezen, voorlezen. ook zullen er andere activiteiten rond dit thema plaatsvinden , maar de focus ligt vooral op lezen en leesplezier.

Op donderdag 3 oktober mogen alle kinderen die dit willen iets meenemen met wielen. We houden 'wieletjes dag'.  Tijdens de buiten momenten kan iedereen dan op skeelers, rolschaatsen, skateboard het plein rond. Of misschien lekker spelen met auto's. We willen wel verzoeken om geen aangedreven skateboards, auto's, e.d. mee te geven. Dit i.v.m. de veiligheid en het evt. kapot gaan van de materialen.

Koopt u of iemand anders die u kent een boek bij de Bruna tijdens de kinderboekenweek?  We zouden het fijn vinden om de bonnen te mogen ontvangen, daarmee kunnen we namelijk leuke boeken kopen  bij de Bruna.

We gaan voor veel leesplezier,

Groeten team cbs De Wizebeam.

27 augustus, Kalender schooljaar 2019-2020

Beste ouders en verzorgers,

Hierbij de kalender voor het nieuwe schooljaar. Gedurende het schooljaar komen er weer activiteiten tussendoor waarvan de data nu nog niet bekend zijn. Zodra we die ontvangen vermelden we dat via de wekelijkse update van Mijn School.

Hartelijke groet,

Baukje Elzinga