2 maart, Beste kinderen, ouders/verzorgers, oud-leerlingen en collega’s van de Wizebeam:

Een onvergetelijke dag, dat was het die vrijdag de negentiende februari en dat komt door jullie!  Van te voren had ik bedacht m’n nette jurk met panty’s aan te trekken, maar toen Klaas ( mijn echtgenoot)  vertelde dat ik op de fiets moest komen, werd het een andere outfit waarin het beter fietsen was. Op Moaije Peal aangekomen,  werd er gestopt en Saakje die inmiddels was gearriveerd, vertelde dat we even moesten wachten op………….

Dat werd al spoedig duidelijk toen een uitgelaten groep 7 en 8 met juf Tryntsje voorop, kwam aangefietst.  Een bonte stoet met prachtig versierde fietsen! Juf Tryntsje en ik ruilden van fiets en toen de postbode- outfit tevoorschijn kwam, wist ik het wel……………..mijn ooit uitgesproken wens om één dag per week postbode te mogen zijn om het hoofd leeg te kunnen maken, ging vandaag dan echt in vervulling. Wat ik toen nog niet wist, was dat we het halve dorp door gingen fietsen met hier en daar een wapperende vlag en mensen langs de route. Hoe origineel en coronaproof!  Na dit hartverwarmende begin, kon de dag niet meer stuk en de aanvankelijke knoop in de maag verdween en werd het alleen nog maar genieten geblazen. De versierde fietsen werden naast elkaar in een rij op het plein opgesteld, kinderen ernaast en inmiddels was de deur opengegaan en kwamen de anderen groepen tevoorschijn. Er werd een prachtig lied gezongen op de melodie van ” It  feintsje van Menaem “ (als zestienjarige ontstond  met deelname aan de organisatie van de Fryske bernekampen  het verlangen om in het onderwijs te gaan werken en laat nou juist dat lied van It feintsje daar een soort lijflied  zijn ). Er werd zo mooi en zuiver  gezongen dat ik Klaas vroeg of hij een gedeelte wilde opnemen  om het later   terug te kunnen horen en te kunnen delen met onze eigen kinderen. Een echt kippenvelmoment dus.  Daarna waren  er  in de fraai versierde school voor alle kinderen activiteiten rond het thema Post(bode). Groep 1 t/m 4 bleef op school en groep 5 t/m 8 was op een route door het dorp actief.  Wat een plezier om daar als leerkracht getuige van te zijn! Wat een organisatie en dat allemaal coronaproof!  Wat lekkers tussendoor en eindigend op het plein met  nogmaals dat prachtige lied en warme woorden en cadeaus………….overweldigend! Een broodje knak en een ijsje , nog een gezellige nazit met de collega’s en dan………………..op de fiets naar huis.

Niet met het gevoel dat dit het einde is van iets wat nooit meer terugkomt……………. maar meer een soort flow….. dankbaar voor de mooie tijd, voor het vertrouwen dat ik van u kreeg , voor de goede samenwerking, voor het feit dat ik tot de laatste dag met veel plezier m’n werk mocht doen, voor de energie die ik van het werken met kinderen  kreeg, voor collega’s die zoiets voor je willen en kunnen neerzetten.  Natuurlijk is dit wel het einde van iets wat nooit meer terugkomt, maar dat schuif ik maar even voor me uit. De tijd zal het leren.

Je neemt een beslissing en de daadkracht van Klaas was daarin leidend: hij vond het op zijn 65 ste levensjaar tijd om de bakens te verzetten,  al betekende dat het slotakkoord van iets wat we beiden graag deden: met kinderen/jonge mensen werken.

Gelukkig heb ik nog wat afrondende werkzaamheden te vervullen (rapport groep 7 en nog wat taalbeleidszaken)  en mag ik als vrijwilliger  m’n handen laten wapperen in enkele bouwen zodat ik langzaam kan wennen aan een onderwijsloos bestaan.

Met een huis vol boeketten, flessenpost, kaarten en cadeaus, een fotoboek  vol  dierbare momenten, met een ongelooflijk dankbaar gevoel voor het krijgen van zo’n geweldig afscheid, kijk ik terug op mooie jaren op de Wizebeam, een school waar er maar eentje van is met bijzonder lieve en betrouwbare kinderen en ouders, een school die ik alle goeds voor de toekomst toe wens.  SAMEN STA JE STERK!

Juf Tine Meindertsma

 

 

 


16 februari, Samen voor alle kinderen ( Voorheen Leergeld / Kindpakket)

Samen voor alle kinderen - Sam&

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een uitje. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Door de coronacrisis wordt de groep voor wie dit niet vanzelfsprekend is steeds groter. Ben je een ouder met weinig geld of ken je een kind dat opgroeit in deze situatie, klik dan op de volgende link.   http://samenvoorallekinderen.nl

 


26 januari, Corona Challenge ‘Hou vol’

Speciaal voor kinderen uit groep 4 t/m 8, is een lied over Corona geschreven. Het heet ‘Hou vol, hou moed’. Het is lied is gemaakt door Michiel Merkies van Kunstencentrum Atrium en Gerrit Bloem van SBO de Súdwester. Ze hebben dit lied gemaakt, omdat ze alle kinderen die thuis hun schoolwerk moeten doen een beetje willen opvrolijken.

En omdat Seewyn nauw samenwerkt met kunstencentrum Atrium en Akte2 maken we dit ook mogelijk voor alle kinderen van de Waadhoeke scholen.

 

Wij willen jullie  vragen iets moois te maken op dit lied. Dat kan bijvoorbeeld een dans zijn, een kunstwerk, schilderij, stopmotion, gedicht, spelen op een instrument of het lied zingen in de karaokeversie! We vragen de leerlingen een filmpje te maken hiervan en dit op te sturen. Het lied, filmpjes en info vind je op .  http://www.akte2.nl/houvol

 

Filmpjes kunnen worden ingestuurd t/m 19 februari. Leerlingen die meedoen maken kans op het winnen van een gitaar, keyboard of djembé!

De winnaar wordt gekozen door niemand minder dan Syb van der Ploeg en Sytse Broersma zanger en bassist van de Kast!

Met vriendelijke groet,

Berni Dijkerman,

 


Directeur Seewyn


25 januari, Waadje´s Waadzinnige Wereldreis

Doen jullie mee met Waadje's Waadzinnige Wereldreis?

- online game voor alle leeftijden
- veilige (online) spelomgeving
- gratis en gemaakt door het beweegteam
- een telefoon of tablet met Wifi
- de game speel je thuis
- elke week nieuwe beweegoefeningen

 

Sport het vliegticket van Waaje bij elkaar en haal Waadje terug naar Nederland!

Hoe werkt het?  Bekijk de foto en scan de QR code.

Succes allemaal! 

Beweegteam Waadhoeke

#WaadjesThuisgym #gamen #enooknogbewegen


7 januari, Thuisonderwijs

Succes!


17 december, Prettige feestdagen

Prettige kerstvakantie 

Tot ziens in 2021


23 november, Beweegteam Waadhoeke zou graag even jullie aandacht willen!

Wat: QR-code project de weg naar het golden Ticket van Waadje

Voor wie: Alle basisschoolkinderen uit groep 3 t/m groep 8 uit de gemeente Waadhoeke

Waar: In alle 41 dorpen van Waadhoeke. Het beweegteam gaat in alle dorpen stickers plakken met QR-codes. De QR-codes verwijzen je door naar filmpjes waar challenges in te zien zijn. We willen de kinderen uitdagen om mee te doen.

Wanneer: De aftrap dag is maandag 7 december. De kinderen krijgen op school de kleurcodekaart, de eerste zwarte QR code sticker word in de klas gescand, en het instructiefilmpje komt tevoorschijn. (deze actie kost max. 15 min van de lestijd)

Hoe: Met een telefoon of tablet met internet. Met de camerafunctie scan je het logo en word je doorgestuurd naar de website. Gaat dit niet automatisch dan moet je een QR code scanner app downloaden.

Vervolg: De kinderen gaan na schooltijd opzoek in hun dorp/wijk naar de andere 7 stickers. Alle stickers gevonden? Dan heb je de code gekraakt. Hier kun je een golden ticket mee winnen (uitnodiging voor een sportfeest van Waadje). Heb je de challenges uitgevoerd, gefilmd en opgestuurd?  Dan kun jij met je klas de klassenprijs winnen. Dat is een gadget voor de hele klas!

Kosten: Tuurlijk niet! Het geeft energie als je mee doet!

 

Volledige info in de bijlage


3 juli, Afscheid juf Jantje en juf Baukje, afsluiting schooljaar

Gisteren hebben we een schitterende afsluiting van dit schooljaar beleefd. De kinderen waren super enthousiast en hadden erg hun best gedaan om mooie handen te maken als afscheid. We konden elkaar niet letterlijk een hand geven maar wel een high five met een veelkleurige hand op een stokje. Ondertussen zorgden de bellenblaasbellen, hoe heten die eigenlijk, voor een prachtig effect. We hebben hele leuke spelletjes gedaan waarbij de kinderen uit groep 8 als volleerde instructeurs de uitleg deden en de kinderen uit groep 7 de groepjes begeleidden. Heel fijn om te zien dat ze dat voortreffelijk kunnen bij ons op school. "Oud" en jong door elkaar gemixt. Zo leren we ook op deze manier zorgzaam met elkaar om te gaan. Fantastisch.

Juf Jantje en ik werden in het zonnetje gezet en we hebben het beiden als een bijzonder mooi afscheid ervaren. Dank aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft! Ook dank voor alle lieve woorden en attenties. Hartverwarmend.

 


2 juli, Afscheid groep 8

Wat was het lange tijd spannend en onzeker voor de kinderen uit groep 8 of ze wel of niet op kamp zouden gaan of wel of niet een musical  zouden kunnen opvoeren. Het kamp ging niet door maar wel hebben ze een prachtige kampdag gehad in Appelscha met kanoën, midgetgolfen, eten en 's avonds laat weer naar huis. Omdat de groep uit twaalf leerlingen bestond en dus niet zo groot was konden we tenslotte toch nog de musical door laten gaan. Wat een feestelijke avond hebben we gehad in het bijzijn van de ouders en de broers en zussen. De kinderen hebben geschitterd in hun rol en enthousiasme. Altijd zo fijn om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en nu als volleerde acteurs op de bühne stonden. 

En dan op naar de volgende stap in hun schoolloopbaan. Het spannende is er al af want alle kinderen hebben al kennis kunnen maken met hun nieuwe school. Allemaal zijn ze er al een dagdeel geweest en vonden het helemaal prachtig. Waar gaan "onze" kinderen dit jaar naar toe? VMBO TL 3 lln, VMBO KL 2 lln, VMBO BL 2 lln en HAVO 5lln. We wensen hen allemaal een hele goede tijd toe op hun nieuwe school en willen hen het volgende gedicht meegeven:

Als alle kinderen op aarde

hand in hand tezamen gaan

krijgt het leven veel meer waarde

breekt eindelijk de vrede aan!

 


16 april, Voorlopig géén ouders in school

Ouders die kinderen bij de opvang brengen en halen moeten buiten afscheid nemen en wachten tot de school uitkomt. Deze beperking geldt zolang we met de coronacrisis te maken hebben. Mocht de school weer opstarten in de komende maanden, dan geldt hetzelfde voor alle brengen en halende ouders. We rekenen op uw begrip voor deze maatregel.


16 april, Opvang 24 april tot 14.00 uur open

Op de kalender staat dat de school op 24 april om 11.30 uur uit zou komen. Nu de school fungeert als opvang voor kinderen van ouders die werken in de vitale beroepen, zijn we ook vrijdag 24 april van 8.00 - 14.00 uur open voor kinderopvang. Dan start de meivakantie en is de school dicht en vangen we géén kinderen op. Op 6 mei is de meivakantie afgelopen.


8 april, Piekjes

Hallo,

Wisten jullie dat er bij Ymke, Jolt en Hilde van der Meer 5 kuikentjes zijn geboren?


8 april, HET IS BIJNA PASEN !!


Dit is zo’n bijzondere tijd. We zouden bijna vergeten dat het Paasfeest eraan komt. Elk jaar weer beleven en vieren we dit met elkaar. Dit jaar gaan we het Paasfeest niet op school vieren terwijl het juist zo’n prachtig feest is. Dit feest geeft ons hoop; hoop op betere tijden. Hoop ook dat we er samen doorkomen. Dat we door deze donkere periode waarin we veel ziekte, leed, angst, zorgen, eenzaamheid en nog veel meer ongrijpbare gevoelens ervaren, we mogen terugvallen op die oude geschiedenis van de opstanding van Jezus. Ook hij ging door een inktzwarte tijd. Hij weet wat we doormaken. We mogen ons vasthouden aan zijn verhaal. Het verhaal van de Paasmorgen waarin het licht doorbreekt. Ook wij gaan door deze tijd heen weer bij het licht uitkomen. Het licht dat ons sterk maakt, ons moed geeft, ons vertrouwen geeft, ons saamhorigheid geeft om elkaar tot steun te zijn.

 

Om het verhaal van Pasen ook thuis te kunnen vieren, ieder op de manier die bij hem of haar past, geven we jullie een aantal ideeën voor thuis in de bijlage! We hopen dat jullie ervan mogen genieten!

 

Namens het hele team wensen wij u fijne paasdagen toe. 

 


7 april, Dagelijks bewegen o.l.v. beweegteam Waadhoeke

Dagelijks om 12.00 uur brengen zij een challenge uit via Youtube en/of Facebook. 

Veel beweging plezier bij het kijken en meedoen. Het ziet er erg leuk uit.

Facebook : www.facebook.com/BeweegteamWaadhoeke

Youtube: www.youtube.com/channel/UCaZzMY5yCiNivBGABf5C3OQ

School en ouders kunnen ze op de volgende manieren gebruiken en toepassen.

1.    Structuur in je ‘’ schooldag’’. Het stukje bewegen in de week/dagplanning

2.    Energizers, pauze activiteit, weekendactiviteiten.

 

 

 

 


7 april, Mededeling van persoonlijke aard

 

Lieve mensen,

Graag wil ik iets met jullie delen. Omdat ik in mei de pensioengerechtigde leeftijd hoop te bereiken, heb ik na overleg met bestuur, team en MR besloten mijn functie als directeur van CBS De Wizebeam te beëindigen. Ik stop niet meteen maar maak dit schooljaar nog af. Tot de zomervakantie blijf ik gewoon alle normale werkzaamheden uitvoeren die bij deze functie horen.

Ondertussen zal het College van Bestuur samen met de MR op zoek gaan naar een nieuwe directeur voor onze school.

Ik ga ervan uit dat dat gaat lukken en wens hen daarbij veel wijsheid toe.

 

Hartelijke groet,

Baukje Elzinga


8 juni, Opvolger directeur Baukje Elzinga bekend

Het bestuur van CBO Noardwest Fryslân is blij dat zij per 1 augustus als opvolger van directeur mevr. B. Elzinga de heer S. (Sjoerd) Sijbesma kan presenteren als nieuwe directeur van CBS De Wizebeam

 

 

De heer Sijbesma is een ervaren directeur en hij zal zijn directieschap combineren met dat van onze school Eben Haëzer in Menaam.  Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat de functie hiermee goed is ingevuld.

Komend schooljaar zal ook de vorming van één dorpsschool voor het dorp Minnertsga verkend worden. Bestuur, medezeggenschapsraad en team van de Wizebeam staan daar open voor.

 

Met een vriendelijke groet,

 

W. Reitsma

College van Bestuur

 


3 april, Opvang 9 apr. tot 14.00 uur open en 10 apr. dicht

Op de kalender staat dat de school op 9 april om 11.30 uur uit zou komen. Nu de school fungeert als opvang voor kinderen van ouders die werken in de vitale beroepen, zijn we ook donderdag 9 april van 8.00 - 14.00 uur open voor kinderopvang.

Vrijdag 10 april is het Goede vrijdag en dan is de school dicht en vangen we géén kinderen op. Dat geldt ook voor Paasmaandag en de meivakantie dan is er géén kinderopvang op school.


4 juni, Vakantierooster 2020-2021

VAKANTIES 2020-2021
Herfstvakantie: 10 okt t/m 18 okt
Kerstvakantie: 19 dec t/m 3 jan
Voorjaarsvakantie: 20 feb t/m 28 feb
Paasvakantie: 2 apr t/m 5 apr
Koningsdag: 27 apr 
Meivakantie: 1 mei t/m 16 mei 
Bevrijdingsdag 5 mei in meivakantie
Hemelvaart 13 mei t/m 16 mei in meivakantie
Pinkstervakantie: 22 mei t/m 24 mei
Zomervakantie: 10 juli t/m 22 aug
VRIJE DAGEN
Dag voor zomervakantie vr 9 juli
Studiedag pers. CBO NWFr nog niet bekend
Teamplanningsdag 25 mei di na Pinkst.
2 x zorgwerkdagen 1 feb, 18 juni


2 april, Opgeven Kinderopvang

Degenen die gebruik maken van de opvang op school op werkdagen vóór 17.00 uur opgeven via Mijn School. 


3 juni, Eén Dorpsschool?

In de afgelopen periode hebben de bestuurders van CBO Noardwest Fryslân, waar CBS de Wizebeam onder valt en Elan Onderwijsgroep, waar OBS de Lytse Terp onder valt, overleg gehad en besproken of een vorm van samengaan van beide scholen tot de mogelijkheden behoort. Inmiddels hebben beide besturen contact gehad met de MR-en van hun eigen scholen.

Na de zomervakantie wordt verder verkend of één dorpsschool voor Minnertsga haalbaar is. Uiteraard houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 


2 april, Scholen blijven gesloten

Premier Rutte heeft een nieuwe datum genoemd. De sluiting van de scholen en opvang blijft gehandhaafd, in ieder geval tot en met 28 april. Ondertussen gaan wij – ouders, leerlingen en leerkrachten- verder op weg in deze totaal nieuwe wereld.

De leerkrachten zijn allemaal keihard aan de slag gegaan om de kinderen zo optimaal mogelijk te begeleiden door middel van thuisonderwijs. Een hele klus, die vroeg (en vraagt) om veel flexibiliteit en nieuwe (digitale) vaardigheden.

Ook een hele klus voor u als ouder(s). Naast ouder krijgt u nu voor langere tijd ook nog de rol van meester/juf erbij. Niet altijd eenvoudig. Van de groepsleerkrachten hoor ik dat velen van u deze nieuwe taak goed oppakken en wie weet - met het oog op de toekomst - voor een enkeling een eyeopener om een deeltijdopleiding voor leerkracht te gaan volgen.

Een woord van waardering voor u als ouder/collega vinden wij mede namens uw kind(eren) wel op zijn plaats. Ouders bedankt voor uw hulp in de afgelopen weken en voor de weken die nog komen.

Voor het thuisonderwijs is het goed om hierover afspraken met uw kind te maken. Wij vinden het fijn dat de kinderen het aangeboden huiswerk zoveel en goed mogelijk maken. Daarnaast begrijpen wij dat ook een goede sfeer thuis in deze periode van samen thuiswerken zeker zo belangrijk is.

In de komende weken zal de groepsleerkracht van uw kind op de bekende wijze contact houden en zorgen voor een wekelijks aanbod.

SAMEN GAAT HET LUKKEN


31 maart, boodschap van kinderburgemeester Piter Murk

Voor alle kinderen:

 

in de link hieronder staat een een boodschap van de kinderburgemeester van de Gemeente Waadhoeke

 

https://gopro.com/v/Dbr7gm2G876QP  wel even op start drukken

of deze link hieronder

https://youtu.be/SGiwpC_NXgo


31 maart, Aan alle ouders.

Jullie verdienen:


26 maart, Lezen, hoe kom ik aan een boek?

 

Een heel fijne tip. Bol.com zet iedere week 10 kinderboeken als luisterboek en E-book klaar voor 1 cent per stuk. Er zitten echt heel erg leuke boeken bij!

https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/

 

 


11 mei, Mogen kinderen in coronatijd op school trakteren als ze jarig zijn?

Hier over hebben we vanmorgen contact opgenomen met GGD Fryslân. Het antwoord was duidelijk: niet doen. We begrijpen natuurlijk de teleurstelling. We leven momenteel in een periode waarin veel niet meer gaat als voorheen. Daarbij hebben we allemaal ook de plicht om elkaar zo veel mogelijk te beschermen en om elkaar te denken. Daarom valt het wel goed uit te leggen aan de kinderen. Jammer maar er komen zeker weer andere tijden waarin het wel weer kan. Hopelijk, als we ons allemaal goed aan de regels houden, gaat het niet al te lang duren. In ieder geval wensen we alle kinderen die in deze tijd jarig zijn wel een hele fijne verjaardag thuis!

 


11 mei, 20 mei les tot 14.00 uur en 29 mei tot 11.30 uur

Op 20 mei, de dag voor Hemelvaartsdag, staat op de kalender dat we om 11.30 uitkomen. Dat verandert. We gaan door tot 14.00 uur. Een week later op 29 mei, de vrijdag voor Pinksteren, komen we wel om 11.30 uur uit.


23 maart, Opvang kinderen ouders vitale beroepen

 

Vanuit de gemeente hoorden we dat het nog niet bij iedereen bekend is dat de scholen onder de normale schooltijden, opvang bieden aan kinderen waarvan een of beide ouders werkzaam zijn in vitale beroepen. Onze school is voor die kinderen open van 8.00 tot 14.00 uur. Ouders kunnen de kinderen aanmelden via de mail van MijnSchool. Wel even het beroep erbij vermelden.


6 mei, Noodopvang en BSO

De noodopvang voor kinderen van ouders met vitale beroepen, blijft op school. Aanmelden kan op werkdagen voor 17.00 uur. Juf Saakje en de stagiaires pakken dit op maar als zij er niet zijn moeten de leerkrachten dit er zelf bij doen en komen de kinderen bij de groepen. De groepen worden dan wel groter.

BSO is op maandag, dinsdag en donderdag alléén voor kinderen die op deze dagen naar school gaan en kinderen die op deze dagen gebruik maken van de noodopvang op school. De BSO is weer op de Wizebeam zoals voorheen het geval was.


23 april, 6,7,8 mei geen thuisonderwijs

Op deze dagen is de school alleen open voor kinderopvang van ouders met vitale beroepen. De andere kinderen krijgen deze week géén onderwijs op afstand. De leerkrachten gebruiken deze dagen om de school in te regelen voor 11 mei wanneer de lessen weer gedeeltelijk beginnen. Nader bericht hier over volgt t.z.t.


18 maart, 1e dag thuis werken

Hallo allemaal,

We hebben stiekem even gekeken naar wat er allemaal gedaan is. In deze situatie is natuurlijk alles anders en moeten we het op deze manier zien op te lossen. Toch willen we zeggen: Wat zijn jullie goed bezig. Top hoor!

Groetjes

Juf Afke en juf Joukje


18 maart, hjoed op skoalle

Wat der hjoed barde?

Witte jimme wat der hjoed barde?

Wy wiene yn de klasse oan it wurk doe’t der bij juf Afke en juf Joukje  in fazant tsjin it rút fleach.

Hy  trille  noch efkes om dêrnei deastil  lizze te bliuwen, sa spitich.

Hy is dus dea en wy nimme him mei en sille him thús begrave.

Jim juffen.


17 maart, Geweldig

Wat geweldig. Op een enkeling na zijn vanmiddag alle tasjes opgehaald. Super! Fijn dat Mijn Shool zo goed gelezen wordt.

In deze bijzondere tijden hebben we Mijn School elke dag open gezet. Zodoende krijgen jullie elke avond een reminder als er weer een bericht is geplaatst.


16 maart, Thuis leren

Beste ouders en verzorgers,

De coronacrisis stelt ons voor bijzondere uitdagingen. Vandaag heeft het team afspraken gemaakt hoe we ons onderwijs op een andere manier kunnen inzetten zodat leerlingen zo min mogelijk achterstand oplopen. Leerkrachten zijn druk bezig voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 pakketjes te maken die op school kunnen worden opgehaald door 1 persoon uit elk gezin. U krijgt nog bericht over dag en tijd. Waarschijnlijk woensdag. Dat hoort u morgen.

Verder zetten we vanaf woensdag online lessen van Snappet klaar voor de kinderen vanaf groep 4. Elke dag worden daar voor spelling, taal en rekenen lessen klaargezet die thuis gemaakt kunnen worden. De laptops van school kunnen niet mee naar huis want die werken daar niet. Zijn zo ingesteld dat ze het alleen op school doen en dat is niet aan te passen. U zult daar zelf voor moeten zorgen. Geeft dit financiële moeilijkheden dan kunt u terecht op www. kindpakket.nl 

Ouders kunnen tijdens werkdagen met de betreffende leerkracht via Mijn School van 9.00 – 12.00 uur vragen stellen over huiswerk van hun kinderen.

Samen moet het lukken en proberen we er naar omstandigheden, het beste van te maken. 

Met vriendelijke groet,

Het team van de Wizebeam

 


16 maart, Van de Bieb voor veel leesplezier

De bibliotheken zijn net zoals de scholen tot en met 6 april gesloten. Ik werk voorlopig thuis. De geplande afspraak om op school te gaan saneren gaat niet door.

Eerder hadden we al bericht dat lezen ontzettend belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen kunnen gebruik maken van de onlinebibliotheek.nl. Op onlinebibliotheek.nl staan e-books en luisterboeken voor volwassenen en voor de jeugd. Kinderen die lid zijn van de bibliotheek kunnen hier gratis gebruik van maken. Mocht een kind niet lid zijn, dan is het afsluiten van een lidmaatschap mogelijk via ontdekdebieb.nl. Daarnaast is yoleo.nl ook een leuk vervangend middel. Yoleo is ook gratis voor kinderen die lid zijn van de bibliotheek.


15 maart, Ouderbrief ivm sluiting scholen

Beste Ouders,

Het ouderportaal van Mijn School is momenteel overbelast doordat het landelijk veelvuldig gebruikt wordt. Het duurt dus langer voordat u erin bent. We hebben als school al een mail ontvangen dat eraan gewerkt wordt om alles beter te laten verlopen. In de brief meer informatie. Voor ouders in vitale beroepen is de school onder schooltijden open voor opvang van hun kinderen. Zie verder de brief in de bijlage. Verder werken we er de komende dagen aan om de kinderen op afstand onderwijs te geven. Het spreekt voor zich dat dat enige voorbereiding van de leerkrachten vraagt. We houden u op de hoogte en vragen om begrip voor de situatie. Met elkaar moeten we het voor elkaar krijgen om alles in goede banen te leiden en de kinderen van onderwijs te kunnen voorzien.

Met vriendelijke groet,

Het team van de Wizebeam


13 maart, Maatregelen Corona

In de bijlage een uitgebreide brief over dit onderwerp.

De scholen van CBO-NWF gaan tot en met 31 maart geen excursies en- of leerwerkbezoeken uitvoeren.


12 maart, muziekuitje groep 3,4

Aan alle ouders van de Wizebeam

Wie kan ons donderdag 19 maart brengen naar en ophalen uit St. Anna Parochie?  We zijn uitgenodigd voor een muzikale happening met dans, theater en muziek en daar hebben we ontzettend veel zin in. Helaas hebben we nog geen vervoer, daarom deze oproep.

Het programma begint om 9.00 uur en het duurt ong. een uur.

Met vriendelijke groet, Joukje en Afke


10 maart, KSG 9:15 uur

In het kerkblad is per ongeluk de verkeerde tijd komen te staan. De KSG dienst begint aanstaande zondag 9:15 uur. 


13 februari, Inspectiebezoek 11 februari

Afgelopen dinsdag was de inspectie bij ons op school in de persoon van mevrouw drs. Rijskamp. Het betrof een thematisch schoolbezoek met als titel: ‘Ruimte in meesterschap.’ Doel hiervan was om informatie op te halen over de relatie tussen strategisch HRM, werkbeleving en onderwijskwaliteit.

Het accent lag op het reflectiegesprek.

Over het algemeen zien zij een hoge kwaliteit van onderwijs op die scholen waar leraren, schoolleiders en bestuurders gericht zijn op continu verbeteren (Staat van het Onderwijs 2016-2017). Ze zien ook dat hier, vaak op teamniveau, actief gestuurd wordt op kwaliteit en dat dit gekoppeld wordt aan het strategisch HRM-beleid en het financiële beleid. Vaak zijn dit scholen waar leraren met plezier werken en minder last ervaren van een hoge werkdruk. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat strategisch HRM-beleid een van de bepalende factoren is in de werkbeleving.

Daarnaast valt dit onderzoek onder de afspraak om elke basisschool in Nederland tenminste een keer in de vier jaar te bezoeken. 

Het was een prettig en open gesprek waarvan op de website van de inspectie "zoek scholen" komt te staan dat de school bezocht is en welke onderwerpen er besproken zijn.

We kunnen weer vier jaar vooruit.


12 februari, Peuteropvang nu ook op vrijdag open

Peuteropvang It Lytse Bosk, welke bij ons in school gevestigd is, is voortaan ook op de vrijdagochtend open. Openingsdagen zijn dan: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Alle dagen op de ochtend.


12 februari, Voetbal

We speelden al langer met de gedachte om het voetballen in de pauzes een poosje in de ban te doen.

Het liep door alle groepen heen dat leerkrachten na de pauzes veel tijd moesten besteden aan strubbelingen die verband hielden met het voetbal.

Daarom hebben we het besluit genomen zodat kinderen ook leren dat er nog andere spellen en balspelletjes bestaan die leuk kunnen zijn.

Het was eigenlijk alleen nog maar voetbal wat de klok sloeg.

Het is niet zo dat ze nooit meer mogen voetballen maar het lijkt ons zinvol dit een tijdje aan te houden.

De reden hiervoor is om de kinderen te stimuleren in het bedenken van andere spelletjes en op deze manier ook hun creativiteit te bevorderen.

Als je nu (na een aantal weken) ziet hoe ze in de pauzes met elkaar spelen en het plezier ervan af spat, is dat een lust voor het oog.


12 februari, Koningsspelen

De landelijke officiële datum voor de Koningsspelen is 17 april. Wij hebben overleg gehad met de Lytse Terp en besloten samen deze spelen te houden op vrijdag 24 april. Dat is de dag voor de meivakantie en dan gaan de kinderen alleen de ochtend naar school.


12 februari, Inzameling plastic doppen voor KNGF

Hieronder een leuk filmpje over de inzameling van plasticdoppen voor de geleide honden.

https://www.youtube.com/watch?v=qxYf1JdV89Y


4 februari, Voorstelling

Vandaag een zeer geslaagde voorstelling bij ons op school.

 

Tryater was er met de voorstelling 'Breidzje'


26 januari, Trefwoord (levensbeschouwing)

Week 5 t/m 7 (27 januari t/m 14 februari): 

Zorgen 

Inhoud: 

 • Zorgen, verzorgen en verzorgd worden. 
 • Zorgeloosheid en een zorgzame samenleving. 

Bijbel: 

 • Petrus’ schoonmoeder (Lucas 4, 38-41);
 • De centurio (Lucas 7, 1-10); 
 • De barmhartige Samaritaan (Lucas 10, 33-37);
 • Maria en Marta (Lucas 10, 38-42); 
 • De kromme vrouw (Lucas 13, 10-17); 
 • De blinde te Jericho (Lucas 18, 35-43). 

 

Week 8/9 t/m 11 (17 februari t/m 13 maart): 

Ontbreken  

Inhoud: 

 • Ontbreken en missen.
 • Verliezen en opzoeken. 
 • Het feest van het terugvinden. 

Bijbel: 

 • Het verloren muntje, het zoekgeraakte schaap, de weggelopen zoon (Lucas 15).  

21 januari, Geen staking

Onze school doet niet mee met de stakingen op 30 en 31 januari.

Op 30 januari hebben alle kinderen wel vrij in verband met een zorgwerkdag van het team.

Dit stond al aangegeven op de kalender. Vrijdag 31 januari is de school gewoon open.


27 november, Stal op de Wizebeam

Wij hebben op school een stal gebouwd voor OZOSNEL. 

Dan kan hij even uitrusten van al het harde werken.

(Het moet allemaal nog een beetje  wennen voor Sinterklaas zijn nieuwe paard.)

Tot onze grote verbazing was de emmer water vanmorgen al leeg en stonden er 2 grote zakken in de stal.  Spannend!


25 september, kinderboekenweek

 

Volgende week is de start van de kinderboekenweek. We willen hier op school  mee aan de slag  en zullen de kinderboekenweek  openen op donderdag 3 oktober. Het thema van de kinderboekenweer is: Reis je mee? We zullen deze weken tot de herfstvakantie dan ook veel aandacht besteden aan lezen, voorlezen. ook zullen er andere activiteiten rond dit thema plaatsvinden , maar de focus ligt vooral op lezen en leesplezier. 

Op donderdag 3 oktober mogen alle kinderen die dit willen iets meenemen met wielen. We houden 'wieletjes dag'.  Tijdens de buiten momenten kan iedereen dan op skeelers, rolschaatsen, skateboard het plein rond. Of misschien lekker spelen met auto's. We willen wel verzoeken om geen aangedreven skateboards, auto's, e.d. mee te geven. Dit i.v.m. de veiligheid en het evt. kapot gaan van de materialen. 

Koopt u of iemand anders die u kent een boek bij de Bruna tijdens de kinderboekenweek?  We zouden het fijn vinden om de bonnen te mogen ontvangen, daarmee kunnen we namelijk leuke boeken kopen  bij de Bruna.    

We gaan voor veel leesplezier,

Groeten team cbs De Wizebeam. 


15 juni, Aanvulling actie: AARDBEIEN!

Beste ouders en verzorgers,

We kregen naar aanleiding van onze actie het volgende bericht:

 

Op 2e pinksterdag kregen we het droevige nieuws te horen dat us heit (Jelmer Stapert) is overleden.
De meeste mensen herinneren hem, de laatste jaren,  als de man die aan de deur kwam om aardbeien te verkopen. Hij had zo zijn vaste route door het dorp. Er kwam bij veel mensen een glimlach op het gezicht, als us heit daar stond met zijn heerlijke aardbeien.
Hij teelde de aardbeien altijd met veel passie en liefde tot één van zijn laatste dagen. Zo had hij ook dit jaar de aardbeien er weer mooi bij staan. Niet wetend dat hij het niet meer mee zou maken totdat ze rijp genoeg waren.

Toen we met de familie  bij elkaar zaten, zeiden we nog tegen elkaar.. “De aardbeien van heit worden niet meer geplukt en verkocht”.  Iedereen was het er over eens dat wij dat niet wilden/konden doen.

Tijdens een avond dat Lieuwkje en ik nog even een blokje om gingen met onze zoon Thyme , bleven de aardbeien van us heit me bezig houden. We dachten dat het toch wel  erg jammer zou zijn, als  die aardbeien niet meer geplukt zouden worden. Toen wist ik ineens wat er moest gebeuren!
Die middag had ik gelezen dat er een actie op basisschool De Wizebeam was opgezet tegen leukemie. Er moest geld worden ingezameld voor het goede doel. Flessen actie, auto wassen, EN!!! Aardbeien verkopen.

Maar dat lukt niet alleen. Daarom vragen wij jullie hulp en hopen dat we met de verkoop van de aardbeien een mooi bedrag binnen kunnen halen voor dit doel!! 

Groet Koos.

 

De aardbeien worden voor €2,50 per bakje verkocht bij de koelloods van Ritske Wiersma aan de Lange Dyk. 

De verkoop zal 's avonds plaats vinden vanaf 20:00 uur, op de dag dat er geplukt wordt. Wanneer er aardbeien te koop zijn, sturen we jullie een (spoed-)bericht en we zetten het op Facebook. Houdt dit dus goed in de gaten, want OP=OP

De verkoop start deze week!