5 december, Fout in de Adventskrant

De kerstviering van school begint om 18.30 uur op donderdag 20 december. In de adventskrant stond 19.00 uur. Dit is niet juist. Moet zijn 18.30 zoals op de kalender vermeld was.

5 december, Sinterklaas

Het was wel wat Sinterklaas. We zijn er achter gekomen dat de Piet die bij ons kwam, niet kon lezen. Kregen we verkeerde chocoladeletters, die helemaal niet bij onze namen pasten. Nu begrijpen wij wel waarom lezen belangrijk is en dat we dat leren bij ons op school. We wilden de Pieten graag helpen bij het leren lezen. Daarom hebben de kinderen overal door de hele school plaatjes met letters en namen opgehangen, zodat Piet toch kon leren lezen en hij alle pakjes bij de juiste kinderen zou brengen. Sint en Piet hebben dat vanmorgen allemaal bewonderd en het gaat helemaal goed komen met het bezorgen van de pakjes vertelde Sinterklaas aan ons. Alle kinderen kregen een cadeautje. Ook hebben alle groepen Pietengym gedaan en natuurlijk hebben we gezongen! Het was een fijne dag.

5 december, Rijders Sprookje BEDANKT

Gelukkig hadden we op het laatste moment genoeg rijders om de kinderen van alle groepen naar het sprookje te brengen in St Annaparochie. Allen die daarvoor gezorgd hebben zijn wij zeer erkentelijk! We vinden het als school heel belangrijk dat de kinderen dit stukje cultuuronderwijs mee krijgen. De kinderen hebben er weer van genoten. Daarom nogmaals onze hartelijke dank voor uw inspanningen hierbij.

5 december, Superschool

De definitieve opbrengst van de kinderpostzegels was super hoog. Vandaag ontvingen we een prachtig certificaat. Zie de foto.  Wat zijn we trots op de kinderen van de groepen 7 en 8 die voor deze geweldige opbrengst gezorgd hebben. Hartelijk bedankt namens alle 400.000 kinderen in Nederland en het buitenland die jullie hiermee geholpen hebben aan een goed thuis.

13 november, Ontruimingsoefening

Dinsdag 13 november hebben we een ontruimingsoefening gedaan met loeiende sirenes. Dit was een gezamenlijke oefening met de peuters. Binnen een paar minuten waren alle kinderen uit school. Na de oefening hebben de leerkrachten een gesprek met de kinderen gevoerd over nut en noodzaak van een dergelijke oefening. Hierbij gaven sommige kinderen aan dat ze, mocht een echte brand zich voordoen, dan gauw naar huis zouden rennen.....Mooi dat er een nagesprek was om een en ander uit te leggen.

31 oktober, Actie Victory4all

Volgende week, de week van 5 november start deze actie op alle scholen van CBO NW Fryslân. De kinderen krijgen in die week hier uitleg en lessen over en mogen nu alvast beginnen met het inzamelen van lege flessen op school om op die manier een mooi bedrag bij elkaar te sparen voor dit goede doel. Wilt u veel lege flessen aan uw kinderen meegeven?